media_it_underside

Cognitive services

Konstgjord intelligens pågår för fullt i film- och medievärlden och det är oundvikligt att videoindustrin flyttar mer mot den nya tekniken. Danmon samarbetar med IBM om den unika Watson + COS-lösningen.


Kognitiv teknik gör det möjligt att tillämpa artificiell intelligens i film- och medievärlden.
Kognitiva tjänster som IBM Watson och Cloud Object Storage kan användas för att optimera och effektivisera produktionsflödet avsevärt. Manuella metatagningsresurser kan minskas och flexibiliteten i samband med kreativ redigering hjälper till att snabbt hitta specifika scener baserat på specifika sökkriterier
Filmen "Morgan" som släpptes förra året. Filmen som sådan är det ingen anmärkningsvärd film, men trailer för filmen är å andra sidan det. Fox, företaget bakom Morgan, kontaktade IBM innan filmen släpptes och bad att superdatorn Watson skulle välja de klipp som trailern skulle byggas upp av. IBM löste uppgiften med en unik lösning. Resultatet var den första trailer som skapades av artificiell intelligens och maskininlärning.
Morgan-trailer är ett annat exempel på hur dessa tekniker under de närmaste åren kommer att förändra hur vi producerar och arbetar med video.


Danmon Group Sweden AB | Kronborgsgränd 13, S-164 46 Kista - Sweden | Tel: +46-8 544 76 440 | Fax: +46-8 544 76 450 | info@danmon.se

Danmon Group Sweden AB är en del av den internationella koncernen
Dan Technologies A/S med säte i Danmark.

Vad händer i resten av Skandinavien
Besök Danmon Group Norway AS och Danmon Group Denmark A/S

   HP_logo_2 ibm_bund

Danmon samlar statistik av cookies för att förbättra användarupplevelsen.
LÄS MER HÄR
Acceptera cookies