Emne:

Belden/Grass Valley köper Snell Advanced Media (SAM)

Billede:
Grass Valley
Kort tekst (introtekst):
Belden/Grass Valley köper Snell Advanced Media (SAM) för 94MUSD
Tekst:
Danmon är glada över nyheten att
Belden gör ytterligare ett viktigt förvärv
inom Broadcast-Snell Advanced Media!
Med detta kommer Belden/GV ha
det absolut tyngsta erbjudandet inom
broadcast-nedan är en sammanfattning från en artikel i
IBC365

Vilken var grunden till det senaste förvärvet? En viktig faktor är att de tre stora märkena, såsom SAM, ansågs vara hårdvaruföretag. Visst hade de utmärkt mjukvara och rörde sig starkt mot framtiden, men deras hårdvaruhistoria kan ha varit en börda.Quantel var till exempel en utomordentligt framgångsrik innovatör i de dagar då du behövde mycket smart maskinvara för att göra någonting i sändning.Paintboxen och Harry's finish-arbetsstation sålde så fort som Newbury-fabriken kunde bygga dem. Men dagarna med att "ladda upp vad du gillar för postproduktionen" sammanföll med kraften i vanliga datorer, och kanske Quantel var för långsam för att förändras.
SAM utvecklade utmärkta mjukvaruprodukter. Shawn Harrison en av de ledande amerikanska marknadsanalytikerna för Longbow Research berättade för IBC365 "SAM är sannolikt en satsning på accelerationen av broadcast IP-övergången. Belden ser övergången till IP i sändning som den första inningen. Många kunder i Belden var långsamma för att anta IP-teknik med användning av proprietära standarder. "Harrison påpekade också att detta förvärv ger Belden den ledande positionen inom marknadsföring av broadcastteknik. "Belden har en försäljning på cirka 400 miljoner dollar, mot Evertz med 384 miljoner dollar och Imagine Communications en tredjedel av Grass Valley."Belden-ledningen har framhävt en haussead syn på potentialen i en fragmenterad industri och potentialen för snabb tillväxt när IP-adoption antas blir framträdande," tillade han. Longbow research till investerare är att köpa Belden aktien på längre sikt.

  Vill du få vårt nyhetsbrev, vänligen registrera dig här på sidan.

  Vi har en ambition att skicka ett nyhetsbrev varje månad.


  Danmon Group Sweden AB | Kronborgsgränd 13, S-164 46 Kista - Sweden | Tel: +46-8 544 76 440 | Fax: +46-8 544 76 450 | info@danmon.se

  Danmon Group Sweden AB är en del av den internationella koncernen
  Dan Technologies A/S med säte i Danmark.

  Vad händer i resten av Skandinavien
  Besök Danmon Group Norway AS och Danmon Group Denmark A/S

     HP_logo_2 ibm_bund